لایحه فرزند خواندگی برای ایرانیان خارج از کشور و تسهیلات اختصاص داده شده

  • توسط تحریریه گروه وکلای یاسا
  • ۱ سال قبل
  • ۰
لایحه فرزند خواندگی

در خبرها آمده بود که کلیات لایحه فرزند خواندگی در مجلس ایران به تصویب رسیده است و در حال حاضر جزییات لایحه فرزند خواندگی در کمیسیون اجتماعی مجلس در دست بررسی است. لایحه فرزند خواندگی شرایط سخت واسپاری فرزند در ایران را تسهیل می‌کند و در صورت تصویب نهایی آن توسط مجلس و شورای نگهبان، امکان اعطای سرپرستی کودکان بی سرپرست و بد سرپرست تحت پوشش سازمان بهزیستی به اتباع ایرانی خارج از کشور نیز فراهم خواهد شد. البته مراقبت از کودک ابتدا به صورت آزمایشی و به مدت ۶ ماه به آنها واگذار می‌شود که در این مدت باید در ایران بمانند و پس از گذراندن این دوره که تحت نظارت سازمان بهزیستی صورت می‌گیرد فرزند با نظر دادسرا و بهزیستی به آنها واگذار شده و می‌توانند وی را با خود به خارج از کشور ببرند.

در لایحه فرزند خواندگی برخی قوانین دست و پا گیر گذشته همچون “واگذاری یک سوم اموال به نام کودک به عنوان پشتوانه مالی” اصلاح شده است و خانواده متقاضی می‌تواند “با تضمین عینی یا معرفی ضامن” تعهد به تملیک بخشی از اموال یا حقوق را ارائه کند تا بر اساس آن مثلا پنج سال دیگر یک‌سوم اموال خود را به نام فرزندخوانده کند. براساس اصلاحات جدید شرط گذشت پنج سال از زمان ازدواج حذف شده و در صورتی که پزشک ناباروری زوجین را تایید کند، امکان واگذاری فرزند به آن‌ها به وجود می‌آید. در گذشته فقط کودکان بی سرپرست شرایط فرزندخواندگی را دارا بودند که تعداد متقاضیان نیز تقریبا ۸ برابر این کودکان بود اما در قانون جدید کودکان بد سرپرست نیز می توانند به خانواده جایگزین و امین موقت سپرده شوند. براساس آمارهای اعلام شده از سوی سازمان بهزیستی درحال حاضر ۲۱ هزار کودک تحت پوشش هستند که  ۸۵ درصد از مجموع کودکان یاد شده، بدسرپرست و ۱۵ درصد نیز بدون سرپرست هستند. در لایحه فرزند خواندگی جدید امکان واسپاری فرزند به زنان مجرد بالای سی سال و زنان مطلقه نیز پیش بینی شده است که اگر تا مرحله تصویب تغییر نکند گام مهمی در تسهیل واسپاری فرزند به زنان خواهد بود. فرزند خواندگی

لایحه فرزند خواندگی

کانادایی‌ها هرساله در حدود ۲,۰۰۰ کودک خارجی را به فرزندخواندگی قبول می‌کنند. شهروندان کانادایی برای به عهده گرفتن سرپرستی کودکی که خارج از کانادا زندگی می‌کند باید هم نیازمندی‌های قوانین فرزندخواندگی ایالتی که در آن زندگی می‌کنند و هم نیازمندی‌ها و شرایط قوانین فرزندخواندگی کشوری که کودک در آن زندگی می‌کند را احراز کنند. بر اساس قانونی که از ۲۳ دسامبر سال ۲۰۰۷ در حال اجراست کسانی که پس از ۱۴ فوریه سال ۱۹۷۷ توسط شهروندان کانادایی به فرزندخواندگی پذیرفته شده اند، می‌توانند مستقیما و بدون نیاز به اینکه ابتدا اقامت دائم کانادا را کسب کنند برای دریافت شهروندی کانادا اقدام نمایند. بدین منظور باید فرزندخواندگی در خارج از کانادا صورت گرفته باشد، حداقل یکی از والدین در هنگامی که فرزندخواندگی کودک محرز شده است شهروند کانادا بوده باشند، و فرزندخواندگی تمام روابط قانونی کودک با والدین قبلی را قطع و رابطه قانونی فرزند – والدینی جدیدی را بین فرزندخوانده و والدین جدیدش ایجاد نموده باشد. اگر فرزندی را از خارج از کاناد به فرزندخواندگی قبول کرده‌اید اما شرایط یاد شده در مورد شما صدق نمی‌کند می‌توانید از طریق مهاجرت خویشاوندی و اسپانسر کردن کودک خود زمینه مهاجرت وی به کانادا را فراهم کنید.شرایط و نیازمندی‌های لازم برای اسپانسر کردن فرزندخوانده جهت دریافت اقامت دائم کانادا به طور خلاصه به قرار زیراست.

این مطلب را از دست ندهید:  دادخواست حقوقی و نحوه نوشتن یک دادخواست بی عیب و نقص

لایحه فرزند خواندگی

بر اساس قوانین گروه مهاجرت خویشاوندی تنها فرزند یا فرزند خوانده وابسته را می‌توان برای دریافت ویزای اقامت دائم کانادا اسپانسر کرد. اسپانسر باید شهروند کانادا یا مقیم دائم این کشور، حداقل ۱۸ ساله، و در حال زندگی در کانادا باشد. فرزندخواندگی باید با اطلاع و رضایت والدین اصلی و به صورت کاملا قانونی انجام گرفته باشد و از نظر قوانین فدرال و ایالتی کانادا (ایالتی که در آینده محل زندگی کودک خواهد بود) و نیز قوانین کشورمبدا مشکلی نداشته باشد. فرزندخواندگی همچنین باید تمام روابط قانونی کودک با والدین قبلی را قطع و رابطه قانونی فرزند – والدینی جدیدی را بین فرزندخوانده و والدین جدید وی ایجاد نموده باشد.

البته جزییات و شرایط دیگری در مورد اسپانسر کردن فرزندخوانده وجود دارد که در حوصله این بحث نیست و می‌توان آنها را در مقاله یا مقالات جداگانه‌ای مورد بحث و بررسی قرار داد.

  • googleplus
  • twitter
  • linkedin
  • linkedin
  • linkedin

یاسا همان قانون است.

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره حقوقی با بهترین وکلای ایران ۸۷۱۳۲ - ۰۲۱درخواست مشاوره