شهروندی ترکیه از طریق سرمایه ­گذاری و نحوه‌ی اخذ آن

شهروندی ترکیه

قانون شماره­‌ی ۵۹۰۱ از قوانین شهروندی ترکیه، رویه­‌های موضوعه در مقررات اصولی مربوط به اکتساب و فقدان شهروندی ترکیه را بیان کرده و اجرای خدمات شهروندی را توضیح می­‌دهد. شهروندی ترکیه با تولد و نیز پس از تولد می­‌تواند اخذ شود. یکی از راه­هایی که شهروندی ترکیه می‌­تواند غیر از تولد به دست آید، سرمایه‌­گذاری یا خرید یک دارایی مشخص است.

شهروندی ترکیه

اگرچه اخذ شهروندی ترکیه با سرمایه­‌گذاری تا قبل از سال ۲۰۱۶ نیز امکان­‌پذیر بوده، اما هیچ معیار مشخصی برای کسانی که قصد سرمایه­‌گذاری در ترکیه را داشتند وجود نداشته است. از نیمه دوم سال ۲۰۱۶، با ابلاغ قانون بین­‌المللی نیروی کار به شماره­‌ی ۶۷۳۵ و اصلاح قانون مصونیت بین ­المللی و افراد خارجی و همچنین مقررات اجرای قانون شهروندی ترکیه، حداقل میزان سرمایه ­گذاری و مالکیت املاک و مستغلات که امکان اخذ شهروندی را به خریداران یا سرمایه­ گذاران بالقوه می­دهد مشخص شده است. علاوه بر این، طریقه‌ه­ای جدید با عنوان “کارت فیروزه­ای” به جریان افتاده است که به افراد خارجی فرصتی برای اخذ مجوز کار و اقامت برای مدتی نامحدود می­دهد. مقرراتی که ذکر خواهند شد می­تواند به عنوان وسایلی جهت جذب سرمایه ­گذاران خارجی و نیروی کار متخصص نیز در نظر گرفته شود.

طبق اصلاحات انجام ­شده در اجرا­ی مقررات قانون شهروندی ترکیه -که در تاریخ ۱/۱۲/۲۰۱۷ در نشریات رسمی اعلام شده است- افرادی از ملیت­های خارجی حق اخذ شهروندی ترکیه با سرمایه ­گذاری را دارند که مشمول یکی از موارد زیر باشند:

شهروندی ترکیه

  • تحقق یک سرمایه­ گذاری مشخص و قطعی به ارزش حداقل ۲.۰۰۰٫۰۰۰ دلار آمریکا در ترکیه و تایید آن توسط وزارت اقتصاد ترکیه.
  • خرید ملک به ارزش حداقل ۱.۰۰۰٫۰۰۰ دلار در ترکیه مشروط به اینکه تا سه سال بعد توسط متقاضی به فروش نرسد که صحت آن باید از طریق مرقوم ­شدن در مدارک زمین به تایید محیط زیست و شهرسازی ترکیه برسد.
  • ایجاد شغل برای حداقل ۱۰۰ نفر در ترکیه و تایید آن توسط وزارت کار و تامین اجتماعی ترکیه.
  • سپرده ­گذاری به میزان حداقل ۳.۰۰۰٫۰۰۰ دلار در بانک­های فعال در ترکیه مشروط به اینکه تا سه سال بعد توسط متقاضی برداشت صورت نگیرد و تایید آن توسط شورای بازرسی و مقررات بانکی ترکیه.
  • خرید اوراق قرضه­ی عمومی به میزان حداقل ۳.۰۰۰٫۰۰۰ دلار مشروط به اینکه تا سه سال بعد توسط متقاضی به فروش نرسد و تایید آن توسط شورای بازرسی و مقررات بانکی ترکیه.

ماده ۱۲ قانون شهروندی ترکیه

طبق ماده ۱۲ قانون مذکور، فرد خارجی، همسر خارجی او و فرزندان وابسته به آنها که از طرف جمهوری ترکیه به آنها کارت فیروزه­ای تعلق گرفته است، گروه دیگری هستند که می‌توانند شهروندی ترکیه را اخذ کنند. در تاریخ ۱۳ آگوست ۲۰۱۶، طرح کارت فیروزه­ای با اعلام در نشریات رسمی به مرحله­‌ی اجرا رسید. این طرح امکان کسب حقوق اساسی مشخصی را به افراد خارجی می­دهد؛ به ­خصوص مجوز اقامت و کار برای مدت زمانی نامحدود. کارت فیروزه­ای به افرادی اعطا می­شود که بر حسب معیار‌های مشخصی در بررسی سطح تحصیلات، تجربه و میزان سرمایه­گذاری شایسته شناخته شوند.

براساس مقررات کارت فیروزه­ای، منتشره در مطبوعات رسمی و به شماره­‌ی ۳۰۰۰۷، کارت فیروزه­ای به افرادی که دارای صلاحیت­های ذیل هستند تعلق می­گیرد:

شهروندی ترکیه

  • بر­اساس سطح تحصیلات، دستمزد، تجربه حرفه‌­ای، سهم در پیشبرد علم و فناوری و امثال این موارد، فرد متقاضی به عنوان نیروی­ کار واجد شرایط تشخیص داده شود.
  • بر­اساس سهم در پیشبرد علم و فناوری، میزان سرمایه­‌گذاری و ارزش صادرات، میزان ایجاد شغل و امثال این موارد، فرد متقاضی به عنوان سرمایه‌­گذار واجد شرایط تشخیص داده شود.
  • دانشمندان و محققانی که مطالعاتی معتبر در سطح بین­ المللی در حوزه­‌ی آکادمیک داشته­اند و همین‌طور افراد شناخته‌­ شده در زمینه­‌های صنعت، علوم و فناوری که از نظر کشور استراتژیک به شمار می‌­آیند.
  • افرادی که در سطح بین­‌المللی بخاطر دستاورد­های فرهنگی، ورزشی و هنری مشهور باشند.
  • افرادی که در شناخته­‌شدن و تبلیغ ترکیه یا فرهنگ آن در سطح بین­‌المللی سهم داشته باشند و در جهت پیشبرد منافع ملی ترکیه فعالیت کنند.
این مطلب را از دست ندهید:  آیا شما شرایط مهاجرت به استرالیا را دارید ؟

ثبت درخواست کارت فیروزه­ای در خود شهروندی ترکیه به صورت مستقیم از طریق سیستم و برای موارد خارج از ترکیه از طریق دفاتر دیپلماتیک ترکیه در کشور خانه‌­ی متقاضی یا کشوری که در آن اقامت قانونی دارد، انجام می­گیرد.

درخواست ارسال شده باید شامل موارد زیر باشد:

  • نامه­‌ی درخواست،
  • کپی پاسپورت متقاضی یا مدارک جایگزین،
  • گواهی انطباق در صورت وجود.
  • برای هر گروه از افراد خارجی؛
  •  برای افراد خارجی که به عنوان نیروی کار واجد شرایط بررسی شده­‌اند؛ مدرک تحصیلی، قرارداد استخدام،CV، نامه‌­ی انتصاب یا ماموریت، مدارک معتبر بین‌­المللی که موید تجربه­‌ی حرفه­‌ای باشند، زبان­‌های خارجی به جز زبان مادری متقاضی
  • برای افراد خارجی که به عنوان سرمایه‌­گذار واجد شرایط بررسی شد‌‌‌‌‌ه‌­اند؛ مدارک تایید میزان سرمایه‌­گذاری ، حجم استخدام، ارزش صادرات، توانایی مالی، زمینه‌­ی فعالیت، منطقه، بخش و کسب­و­کار،
  • برای دانشمندان و محققان، مدرک تحصیلی، مدارک مربوط به سوابق و مناصب آکادمیک، مدارک مرتبط با مطالعات آکادمیک، گواهینامه، علامات تجاری و اختراعات ثبت­شده،
  •  برای افراد خارجی که در زمینه­‌های ورزشی، فرهنگی و هنری در سطح ملی و بین­‌المللی موفق بوده­‌اند؛ مدارک نشان‌­دهنده موفقیت‌های آن­ها،
  •  برای افراد خارجی که در شناخته­‌شدن و تبلیغ ترکیه یا فرهنگ آن در سطح بین­‌المللی سهم داشته باشند؛ مدارک مربوط به فعالیت­‌های بین‌­المللی انجام­‌شده به عنوان داوطلب فیروزه­ای، مدارک مربوط به آثار ادبی و هنری، فعالیت­های تبلیغی و مدت و دوام آن­ها.

شهروندی ترکیه

در ارزیابی درخواست کارت فیروزه­ای، یک سیستم نقطه-محور بر­اساس معیار مشخص‌­شده توسط اداره کل نیروی کار بین‌­المللی، مورد استفاده قرار می­‌گیرد. افراد خارجی که امتیاز کافی را کسب نمایند، به صورت مثبت ارزیابی می­‌شوند. از لحاظ مقررات، به افراد خارجی که درخواستشان توسط وزارت کار و تامین اجتماعی مفید ارزیابی شود، کارت فیروزه­ای اعطا می­‌گردد و این امر به توصیه­‌ی کمیته­‌ی مشاور سیاست‌­گذاری نیروی کار بین­‌المللی با بررسی سطح تحصیلات، تجربه‌­ی حرفه‌­ای و میزان تاثیر بر اقتصاد داخلی انجام می­‌گیرد. اگر با در­خواست موافقت گردد، همسر و فرزندان وابسته­‌ی متقاضی نیز یک گواهی مبنی بر وابستگی به صاحب کارت فیروزه­ای دریافت می­‌کنند. هیچ­گونه هزینه‌­­­ای بابت مجوز کار و اقامت از دارنده­‌ی کارت فیروزه­ای و هیچ هزینه­‌ای از باب مجوز اقامت از وابستگان او گرفته نمی­‌شود.

دارندگان کارت فیروزه­ای از همان حقوقی که به واسطه‌­ی مجوز کار تامین می­‌شود، برخوردارند.

دارندگان کارت فیروزه­ای:

  1. هیچ تعهدی برای خدمت اجباری نظامی ندارند،
  2. حق شرکت در انتخابات به عنوان رای­‌دهنده و کاندیدا را ندارند و به مناصب دولتی نمی­‌رسند،
  3. از حقوق مربوط به تامین اجتماعی بدون تبعیض برخوردارند و مشمول شرایط حکومتی در بهره­‌مندی از این مزایا هستند،
  4. رویه­‌های مربوط به اقامت، مسافرت، سرمایه­‌گذاری، فعالیت‌­های تجاری، وراثت و اکتساب اموال منقول و غیر­منقول طبق قوانین فعلی که شامل حال شهروندان ترکیه می‌­شود، انجام ­می‌­گیرد.

طی دوره­‌ی انتقالی که شامل سه سال می‌­شود، وزارت کار و تامین اجتماعی مدارک و اطلاعات مرتبط با دلایل اعطای کارت فیروزه­ای را بررسی می­‌کند. از این روی، دلایل مذکور باید طی این مدت معتبر باقی بمانند. پس از اخذ این کارت، دارنده کارت فیروزه­ای و همچنین خانواده­‌ی وی حق درخواست برای شهروندی ترکیه از طریق اصلاحات اخیر مقررات اجرایی قانون شهروندی ترکیه را دارند.

اجرای مقرراتی که امکان کسب شهروندی ترکیه با سرمایه‌­گذاری را مهیا می‌­سازد، می­تواند قدمی بسیار قابل توجه در جهت جذب سرمایه­‌گذاران و نیز نیروی کار واجد شرایط به ترکیه باشد. با این حال این امر نباید فراموش شود که تشخیص اعطای شهروندی ترکیه منوط به صلاح‌دید مطلق شورای وزارت می‌­باشد. بنابراین تطبیق با معیار­های ذکر­شده در مطالب بالا به خودی خود برای افراد حق اخذ شهروندی و اطمینانی در این جهت ایجاد نمی­‌کنند.

  • googleplus
  • twitter
  • linkedin
  • linkedin
  • linkedin

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره حقوقی با بهترین وکلای ایران ۸۷۱۳۲ - ۰۲۱درخواست مشاوره