مهاجرت نروژ از خارج از اروپا و مراحل های قانونی آن

مهاجرت نروژ

مهاجرت  نروژ از خارج از اتحادیه اروپا[۱] و حوزه اقتصادی اروپا[۲]، برای کارگران بامهارت، دانشجویان و گروه‌های مختلف دیگر امکان‌پذیر است.

اگر شما شهروند اتحادیه اروپا یا حوزه اقتصادی اروپا هستید، فرایند مهاجرت به نروژ بسیار سرراست و مشخص است، اما متأسفانه چنانچه محل زندگی شما در جای دیگری است، این فرایند می‌تواند بسیار پیچیده‌تر باشد.

نروژ با اقتصادی باثبات و استانداردهای زندگی بالایش، کشور محبوبی بین مهاجران محسوب می‌شود. اگرچه نروژ و مردمانش عموماً دید مثبتی نسبت به مهاجران ماهر دارند، اما قوانین ورود بسیار سفت و سختی در این مورددارند.  

مهاجرت نروژ

چگونه  مهاجرت نروژ انجام دهیم؟

پیش‌نیازهای مهاجرت نروژ[۳] وابسته به موارد بسیار از قبیل کشور تابعه، دلیل مهاجرت، شایستگی حرفه‌ای، و خانواده و شرایط مالی شما است، بنابراین مشکل است که چشم‌انداز کاملی از آن ارائه کنیم. البته ما در اینجا موارد کلی را بیان می‌بینم تا به شما این امکان را بدهیم که بدانید قادر به مهاجرت به نروژ هستید یا خیر. به‌منظور کسب توصیه‌های دقیق و مشخص بر اساس شرایط خود لطفاً به وب‌سایت اداره مهاجرت[۴] مراجعه کنید.

مهم : اخیراً فرایند تقاضای برای تمامی انواعِ درخواست‌های اقامتی، برای شهروند خارج از اروپا به یک پروسه‌ی بسیار طولانی و پیچیده تبدیل‌شده است. دسته‌بندی‌های مربوط به درخواست اقامت‌های خارج از اروپا هم چنین مهاجرت نروژ شامل موارد زیر است :

  • بازدید
  • مهاجرت خانوادگی
  • مهاجرت کاری
  • مجوز تحصیل
  • اقامت دائم
  • اقامت در منزل[۵]

حالا هرکدام از آن‌ها را با جزئیات بررسی می­کینم

بازدید

برخی افراد می‌توانند بدون روادید از نروژ بازدید کنند، اما بیشتر افراد خارج از اروپا باید برای این کار درخواست ویزا کنند. بازدیدکنندگان از کشورهای امریکا، کانادا و مکزیک نیازی به ویزا ندارند و می‌توانند تا حداکثر ۹۰ روز در نروژ اقامت کنند. شما باید حداقل ۵۰۰ کرون نروژ را برای هرروز اقامت داشته باشید، البته این قانون به‌ندرت اعمال می‌شود.

مهاجرت خانوادگی (مهاجرت نروژ)

برخلاف باور عامه، داشتن خویشاوندی دور، ساکن نروژ نمی‌تواند کمکی به شما برای اقامت بکند، کشورهای محدودی در جهان از این سیستم استفاده می‌کنند. نروژ برنامه مهاجرتی برای خانواده‌ها را دارد اما این قانون برای کسانی است که در آنجا کار می‌کنند (مثلاً از طریق مجوز کاری)، و به انحا این امکان را می‌دهد که همسر و فرزندانشان را برای زندگی با خود به آنجا ببرند.

اگر شما والدی نروژی دارید، می‌توانید برای مهاجرت خانوادگی اقدام کنید اما به شرطی که درآمدی به‌اندازه ۲۳۵،۲۵۸ کرون نروژ در سال ( قبل از کسر مالیات)، داشته باشید

مهاجرت کاری (مهاجرت نروژ)

چنانچه دوست داردید در نروژ کارکنید، باید درخواست اقامت داشته باشید. شما باید ابتدا شغلی[۶] را پیدا کنید، البته مجوزهایی محدود، برای کسانی که در جستجوی شغل هستند وجود دارد. مجوز اقامتی که شما برای آن درخواست می‌دهید بستگی به شایستگی و نوع حرفه‌ای که در نروژ قرار است انجام دهید دارد.

کارگر ماهر : شما باید آموزش عالی را پشت سر گذاشته و دارای پیشنهادی شغلی تمام‌وقتی، که متناسب باصلاحیتتان است باشید. شما باید دارای حداقل دستمزدی استاندارد بر طبق تعرفه باشید. اگر تعرفه‌ای در آن صنعت وجود ندارد، برای مدرک کارشناسی ارشد ۴۱۰،۰۰۰ و برای کارشناسی ۳۸۱،۰۰۰ کرون نروژ در سال باید درامد داشته باشید. در این نوع مهاجرت شما می‌توانید خانواده درجه اول خود را نیز با خود به نروژ بیاورید. کسانی که در جستجوی شغل هستند می‌توانند تقاضایِ اجازه اقامت ۶ ماهه بدهند، اما برای این کار شما باید جزء کارکنان بامهارت محسوب شوید.

کارکنان شرکت‌های بین‌المللی : شما باید این نوع مجوز اقامت را درخواست دهید تنها درصورتی‌که کارمند یک شرکت بین‌المللی باشد و قرار باشد برای انجام مأموریت راهی شعبه شرکت در نروژ شوید. همچنین اگر شرکت شما خارج از نروژ است اما با کمپانی نروژی قرارداد دارد می‌توانید جهت انجام مأموریت در نروژ، این نوع مجوز اقامتی را درخواست بدهید.در این طبقه‌بندی هم، مهارت حرفه‌ای و میزان دستمزد، درست به‌مانند کارگران ماهر محاسبه می‌شود.

کارکنان دریایی : به‌منظور کار در دریا و سواحل نروژ برای صنعت نفت و گاز شما به این نوع مجوز نیاز دارید. که شامل استثنائاتی هم است.

ورزشکاران و مربیان : چه شما ورزشکاری باشید که جهت شرکت در یک رقابت معتبر ورزشی به نروژ سفر می‌کند یا مربی سطح بالایی در ورزش باشید که به نروژ سفر می‌کند باید این نوع مجوز اقامتی را درخواست کنید. منظور از سطح بالا به‌عنوان‌مثال لیگ برتر فوتبال نروژ یا لیگ هاکی نروژ است. حداقل دستمزد شما باید ۲۳۵،۲۵۸ کرون نروژ، قبل از کسر مالیات، در سال باشد. سازمان مهاجرت هرکدام از این تقاضاها را، فقط درزمینهٔ فردی بررسی می‌کند.

این مطلب را از دست ندهید:  تحصیل در مجارستان قوانینش و هزینه های تحصیلی و ویزا و اقامتش

آشپز سنتی[۷] : شما باید یک پیشنهاد کاری تمام‌وقت از طرف یکی از کارفرماهای نروژی داشته باشید. شما نمی‌توانید در چند رستوران کارکنید حتی اگر صاحب‌کار همه این رستوران‌ها یکی باشد. شما باید حداقل ۱۰ سال تحصیلات مرتبط با آشپزی یا سابقه کاری داشته باشید و حداقل نصف این زمان را هم در هتل‌ها یا رستوران‌های معتبر و سطح بالا کارکرده باشید.  اگر شما اهل چین هستید باید گواهی معتبری دال بر درجه آشپزی شما : آشپز سطح ۱ یا آشپز سطح ۲ همراه داشته باشید. اگر اهل تایلند هستید باید گواهی معتبری دال بر درجه آشپزی شما : آشپز سطح ۲ را ارائه کنید. در شرایطی خاص، برای شما مجوز اقامت صادر می‌شود.

رهبران یا معلمان مذهبی : شما باید مدرک کارشناسی ارشد را از دانشگاه یا دانشکده آموزشی خود، درزمینهٔ مذهبی اخذ کرده باشید. شما باید دارای پیشنهادِ کاری تمام‌وقت، از طرف کارفرمای خاصی در نروژ بوده و شرایط کاری و دستمزد شما در کشور مطبوع خود باید پائین تر از نروژ باشد، در بعضی شرایط استثنائاتی هم وجود دارد.

خود-اشتغالی[۸] در نروژ : شما باید دارای یک فعالیت تجاری بلندمدت در نروژ باشید، آن‌هم از طریق یک شرکت خصوصی و نه یک شرکت محدود. شما باید ازنظر فنی و حرفه‌ای برای مدرک مرتبط با شغل بوده و حداقل ۲۳۵،۲۵۸ کرون نروژ قبل از کسر مالیات در سال درامد داشته باشید. در حال حاضر این مجوز تنها برای مدت یک سال ارائه می‌شود.

خود-اشتغالی در خارج از نروژ : شما باید دارای یک فعالیت تجاری باثبات در خارج از نروژ باشید و باشد و قرار باشد برای انجام مأموریتی راهی این کشور شوید. مهاجرت نروژ

مجوز تحصیل

اگر مایل به تحصیل در نروژ برای بیش از ۳ ماه هستید، شما باید برای مجوز تحصیلی اقدام نمایید. اگر موفق به اخذ مجوز تحصیلی شوید مجاز به انجام کاری با ۲۰ ساعت در هفته در روزهای تحصیلی و کار تمام‌وقت در تعطیلات هستید. شما باید دارای پیشنهادی تمام‌وقت تحصیلی از یکی از دانشگاه‌های کشور نروژ باشید و به ازای هرسال ۱۰۰،۹۲۰ کرون نروژ جهت زندگی پول داشته باشید. همچنین مجوز خاصی هم برای تحصیل در مدارس راه نمائی،  مدارس مذهبی و دانشکده‌های تابستانی وجود دارد . البته دیگر درخواست تقاضای تحصیلی برای کارگران ماهر در نروژ وجود ندارد.

اقامت دائم

از طریق مجوز اقامت دائم[۹] یا حق دائمی اقامت، شما می‌توانید به‌صورت دائمی در نروژ ساکن شده و کارکنید. به شما تضمین عدم اخراج هم داده می‌شود. برای این مجوز شما باید سه سال گذشته را در نروژ زندگی کرده باشید و مجوز اقامتی شما بر اساس اقامت دائمی صادرشده باشد. شما باید در طول این سه سال دارای مجوز معتبر بوده و در زمان درخواست اقامت دائمی هم، دارای مجوز اقامت بوده باشید. توجه داشته باشید که مدت‌زمان زندگی شما بر اساس مجوز تحصیلی، برای این نوع مجوز منظور نمی‌شود و اعتباری ندارد. شما باید دوره زبان نروژی را گذرانده باشید و درک اجتماعی شما باید به میزان موردنظر رسیده باشد یا اینکه بتوانید گواهی کنید که توسط شهرداری معافیت گرفته‌اید (این درخواست برای کسانی است که بین شانزده‌تا پنجاه‌وپنج سال سن دارند). اگر مهاجرت شما به نروژ  به‌عنوان عضوی از یک خانواده ساکن اتحادیه اروپا باشد روند کاری متفاوت است. اطلاعات بیشتر در اینجا[۱۰].

اقامت در منزل

شما تحت این اقامت می‌توانید برکنار یک خانواده نروژی، مهارت‌های زبان نروژی خود را تقویت کنید و درباره جامعه نروژ بیشتر یاد بگیرید. در عوض شما هم خدماتی همچون کارهای سبک منزل و نگه‌داری از فرزندان را برای این خانواده بر عهده می‌گیرید.سن شما باید بین ۱۸ تا ۳۰ سال باشد، و نمی‌توانید از خود بچه‌ای داشته باشید. شما باید نشان دهید که در پایان اقامت می‌خواهید به وطن خود بازگردید و شرایط کشور شما نیز باید بر این موضوع دلالت کند. اطلاعات بیشتر در اینجا[۱۱].

پناهندگی

شما می‌توانید جهت حفاظت (پناهندگی) برای مهاجرت نروژ اقدام کنید اگر که تحت آزار و اذیت قرار دارید، یا احتمال دارد در کشور خود مورد آزار یا رفتار غیرانسانی قرار بگیرید. نروژ چندین رویه مختلف بر اساس شرایط مختلف جهت تقاضای پناهندگی دارد.

  • googleplus
  • twitter
  • linkedin
  • linkedin
  • linkedin

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره حقوقی با بهترین وکلای ایران ۸۷۱۳۲ - ۰۲۱درخواست مشاوره